0
Няма продукти в кошницата!
ъпдейт

Ексфолиация: съвети за здрава и красива кожа.

Ако ексфолираме кожата си редовно и с правилната честота, ефектът от козметичните процедури в салона и действието на продуктите за домашна грижа, които използваме ще имат много по-голяма ефективност и видими резултати. Кожата ще изглежда по-гладка, по-свежа и с избистрен, равен тен.

01 02

Кожата е динамичен орган. Новите клетки се генерират всеки ден в базалния (основен) слой на епидермиса и започват издигането си към най-повърхностния слой на кожата- роговия, след което се отлющват. Този процес се нарича кератинизация или вроговяване на клетките и нормално протича за 28-30 дни.

Така по-младите клетки растат и изместват по-старите. Този процес се повтаря непрекъснато, дори да не го забелязваме. За съжаление, главно поради стареенето на кожата, обменът на епидермалните клетки се забавя. Това води до хиперкератоза (свръхпроизводство на кератин), което пък от своя страна причинява удебеляване и втвърдяване на повърхността на кожата.

Сред негативните ефекти, до които води това, можем да отбележим следното: кожата не е окислена правилно, тя е по-малко еластична и недостатъчно хидратирана, с жълтеникав цвят.

Има няколко основни начина за ексфолиране на кожата: механичен, химичен и ензимен пилинг.

Всеки вид пилинг се включва в различна козметична процедура, в зависимост от типа и нуждите на кожата. Като общо правило се препоръчва ексфолиация веднъж месечно независимо от вида кожа, като при някои видове кожа е възможно да се увеличи честотата за определен период от време. Всяка грижа за кожата е индивидуална, затова винаги се консултирайте с Вашия козметик какъв вид пилинг да приложите и колко често да ексфолирате своята кожа.

В заключение: процедурите, включващи ексфолиация на кожата са препоръчителни за рецица кожни проблеми и най-вече в противодействието на процеса на стареене, намаляване на белезите по кожата, пигментните петна, като дори може да заместят класическото почистване на лицето.

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен магазин 

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top