0
Няма продукти в кошницата!
ъпдейт

Лавандулата - новият най-добър приятел на твоята кожа.

Няма нищо по-отпускащо и приятно за сетивата от това да ходите през полето от лавандула - море от цветове и аромати, които предизвикват усещане за мир и спокойствие. Но това не е всичко. Искаш ли да научиш какво още може да направи тя за твоята кожата? Продължи да четеш.

Вероятно вече знаеш, че лавандулата е била използвана от векове като мощен лечебен източник заради успокояващите си, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Именно затова Depilève включва лавандуловото етерично масло като основна съставка в един от своите парафини и в една от своите летни кола маски.

Както казахме, лавандулата е с мощно противовъзпалително действие. Това я прави много подходяща за отстраняване на нежеланото окосмяване, тъй като успокоява възпалението, подуването и зачервяването, които могат да се появят след третиране на кожата с кола маска, а също така се грижи за най-чувствителните и раздразнителни кожи. Лавандулата предлага същите полезни свойства и когато се прилага в парафинова терапия - намалява подутите, уморени крака и ръце, облекчава възпалените стави.

Тя е мощен естествен овлажнител. Това, съчетано с действието на клетъчната регенерация, води до равномерна, гладка, млада и дълбоко хидратирана кожа.

Лавандулата също така активизира метаболизма и микроциркулацията на кожата, помага на клетките да се регенерират правилно и ефективно. Това нейно свойство я прави успешна в борбата с белезите. Чрез активиране на кръвоносната система, тя повишава нивото на кислород в кожата, което помага за намаляване на признаците на стареене като бръчки и фини линии.

Антисептичните и стягащи свойства на лавандулата я правят идеална за третиране на мазна кожа или кожа, склонна към акне. Лавандулата дълбоко и ефективно почиства порите и предотвратява тяхното запушване.

А ароматът? Ммм... Доказано е, че ароматът на лавандула намалява стреса и безпокойството. Използва се като помощно средство за сън и за да помогне на хората да се отпуснат - ето това е истински бонус към козметичната процедура.

Влюби ли се в лечебните свойства на лавандулата? В следващи статии ще разкрием още лечебни свойства на богаствата от билки, които природата ни предлага.
Източник: depileve.com

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен магазин 

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top