0
Няма продукти в кошницата!
ъпдейт
Уважаеми клиенти, новите изисквания на НАП към електронните магазини, налагат значителни разходи, които биха оскъпили продуктите ни. За да запазим атрактивни цените си, сайтът ще стане електронен каталог. Можете да поръчвате, като ни изпратите e-mail, да направите поръчка по телефона, или на място в магазина ни в гр.София.
Toggle Bar

[78] Парафин с мента и Monoi de Tahiti

13,00 лв
Продуктът е наличен
Парафин с масло от мента и Monoi de Tahiti за парафинови терапии на ръце и крака.

Можете да направите поръчка като:

Изпратите e-mail на :
- spa_trade@mail.bg или spa_trade@abv.bg
- по телефона:
0878 436627 – офис гр.София
0878 436623 – офис гр.Русе
- на място в магазина ни в гр.София:
кв. Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

Споделете в

Опаковка: 500гр. 

Парафин с богато съдържание на Провитамин А за парафинови терапии на ръце и крака.
Подхранва, овлажнява, регенерира и стимулира кожата,  действайки на най-дълбоките слоеве. Богато съдържание на провитамин А, обезпечава силна защита от свободните радикали.

Monoi de Tahiti възстановява естествения хидролипиден слой на кожата, защитава я и я подхранва. Повишава еластичността на кожата и увеличава способността й да задържа влага. Маслото от мента укрепва кожата, дава й освежаващ ефект с продължително действие.

Парафинът има приятен плодов аромат.

Само за професионална употреба.
Продуктът трябва да се съхранява при температура под 56 0С.  

Съдържание: парафин, масло от кокос, цвят от гардения, токоферол, масло от листа на мента, лимонен, C.I. 61565, C.I. 47000.  

Производител: Depilflax, Испания

Парафинова терапия

Парафиновите терапии са широко разпространени в различните спа центрове и козметични салони и носят много ползи за Вашите ръце и ходила. Парафиновата терапия е един от най-добрите начини да си осигурите мека и красива кожа едновременно на ръцете и на краката.

     · История на термотерапията и парафина

Парафиновата терапия е вид термотерапия и означава приложение на топлината с лечебна и естетична цел. Първите сведения за лечение с топлина датират още от Хипократ, а през 60-те години на 20-ти век серия от научни изследвания доказват, че туморните клетки са по-чувствителни към топлинно въздействие в сравнение с нормалните клетки. За целите на козметиката се използва повърхностно затопляне, което не може да доведе до повишаване на температурата на дълбоките тъкани, в това число и мускулите, тъй като хиподермата е като термоизолатор и пречи на трансфера на топлина.

Парафинът е едно от най-старите и често прилагани средства за термотерапия. Неговите лечебни и възстановяващи качества са известни от векове. Древните римляни използвали горещия парафин непосредствено преди масаж с цел отпускане и омазняване на кожата. Французите пък го ползвали за лекуване на рани. Потребен е бил и в английските лазарети през Първата световна война, когато е лекувал навяхвания и мускулни болки.

  • Какво представлява парафинът и как действа на кожата?

Парафинът се получава при дестилация на земното масло и представлява смес от нискомолекулярни въглеводороди от метановия ред с микрокристален строеж. Той е твърдо, полупрозрачно вещество с млечнобял оттенък, няма вкус и мирис, не съдържа вода, топи се при 52–55 °C, като поема значително количество топлина и увеличава обема си до 15%. Парафинът има голяма топлоемкост и малка топлопроводимост, дълго време съхранява погълнатата топлина и я отдава много бавно. Поради това той може да се прилага върху тялото при температура 50–60 °C, без да причини изгаряне на кожата, тъй като при терапия температурата, намираща се под топлия слой парафин, се повишава с не повече от 1.5–2°. Равномерното й нагряване предизвиква различни взаимосвързани физиологични реакции. Усилват се микроциркулацията и лимфотокът, активира се работата на всички кожни жлези, отварят се порите. В резултат на всичко това кожата под парафиновия слой започва обилно да се поти, а заедно с потта на повърхността й излизат и токсините, циркулиращи в организма с кръвта и лимфата. Парафинът не пропуска влагата и тя отново попива в кожата, докато отделените с нея токсични продукти остават на повърхността заради големия размер на молекулите си. Ето защо парафиновите процедури имат овлажняващо, оздравително и детоксикиращо действие. В процеса на охлаждане парафинът значително намалява своя обем, което създава „компресиращ ефект” и именно това негово свойство помага за изглаждане на бръчките – в края на процедурата слоят парафин плътно обхваща всички близко разположени тъкани, като по този начин кожата се разпъва и бръчките се изглаждат. Парафинът действително не влияе на дълбоките бръчки, но при редовно прилагане на процедурите се справя с почти всички бръчици, като на същия принцип помага и при подпухналост на лицето.

Лечебните свойства на парафина не се ограничават само до лицето, напротив – може да се каже, че той има универсално действие, като особено разпространени са парафиновите терапии за крака и ръце. Парафинът се използва при наличие на артрит, отстранява възпалителните процеси и ненужните соли. Лечебният му ефект се обуславя от неговото топлинно, химическо и механично въздействие. В резултат на топлинното въздействие се усилват обменните процеси, а посредством това – и образуването на биологически активните вещества. Тази процедура стимулира процеса на регенерация и увеличава количеството на функциониращите капиляри. Парафинът помага да се отпуснат мускулите и да се успокои напрежението и болката в ставите. Неслучайно парафиновите терапии се използват включително за лекуване на спортни травми, като в много случаи се съчетават с масаж. Топлата парафинова терапия е много полезна за кожа, която е по-страдала от студа, както и за такава с възрастови изменения. Може да се използва и като овлажняваща процедура при обезводнена кожа. Безспорно предимство е и това, че парафиновите терапии не отнемат много време, а ефектът от тях е видим мигновено. Може да се подложите на тях вкъщи, но е най-добре да се доверите на професионалист в салон за красота. Съставките на парафина включват витамин, колаген и екстракти за избелване на кожата и против бръчки. Преди терапия местата, които ще се третират, биват почистени, ексфолирани, подсушени, по тях не трябва да има никакви бижута или аксесоари. За дълготрайност на резултата най-добре е да се направят няколко последователни терапии през десетина дни. Важно е да се знае, че както повечето топлинни терапии, така и парафиновите не са препоръчителни за хора с високо кръвно налягане и разширени вени.

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен каталог

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top