0
Няма продукти в кошницата!
ъпдейт
Уважаеми клиенти, новите изисквания на НАП към електронните магазини, налагат значителни разходи, които биха оскъпили продуктите ни. За да запазим атрактивни цените си, сайтът ще стане електронен каталог. Можете да поръчвате, като ни изпратите e-mail, да направите поръчка по телефона, или на място в магазина ни в гр.София.
Toggle Bar

В последните години тенденцията за използването на растителни стволови клетки нарасна значително.

PARAISO COSMETICS също създаде  #AQUAH крем за лице със стволови клетки и хиалуронова киселина, който ефективно се бори с признаците на стареене на кожата. Технологията му съчетава действието на екстракта от стволови клетки от растителен произход с това на хиалуроновата киселина, за постигане на кожно реструктуриране отвътре.
В своя публикация PARAISO COSMETICS изясни какво всъщност представляват растителните стволови клетки и защо се използват в съвременната козметика. Нека разберем:

Какво представляват стволовите клетки ?
Стволовите клетки са първичните клетки, от които произхожда животът. Те са недиференцирани клетки, които имат способността да се регенерират и да се възпроизвеждат в идентични на тях клетки.
За разлика от човешкото същество, което има ограничен растеж и с времето броят на тези клетки намалява, зеленчуците са много по-гъвкави и имат способността да отглеждат и регенерират клетките си за дълги периоди от време. Всъщност една клетка може да регенерира цяло растение, защото в основата си има цялата генетична информация, необходима за развитието му.

Защо използваме стволови клетки в козметиката?
Използването на стволови клетки в козметиката е сравнително отскоро. Включването на тези молекули във формулировките се дължи на откриването на техните свойства и по-голямата им ефективност в сравнение с останалите растителни екстракти.
Всъщност фитостволовите клетки не стават част от нашите тъкъни, но действат като активен биостимулатор на човешките клетки. Този ефект е свързан с факта, че притежават свойството да регулират клетъчния растеж и обмяната на веществата. Стимулира се синтеза на колаген и еластин. По този начин козметиката, която съдържа растителни стволови клетки, предпазва кожата от изтъняване, дехидратация и образуване на бръчки. Един от големите плюсове на продуктите с растителни стволови клетки е идеалната им поносимост от всеки тип кожа, както и тяхната хипоалергенност.

Как се извличат стволовите клетки от растенията?
Технологията се основава на изолирането на фрагмент от растителен материал, който се стерилизира и отглежда в затворени епруветки. С развитието на тази технология беше възможно да се докаже, че стволовите клетки са "тотипотентни", тоест всяка от тях запазва своята ДНК в своята цялост.

 

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен каталог

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top