0
Няма продукти в кошницата!
Обнови

В последните години тенденцията за използването на растителни стволови клетки нарасна значително.

PARAISO COSMETICS също създаде  #AQUAH крем за лице със стволови клетки и хиалуронова киселина, който ефективно се бори с признаците на стареене на кожата. Технологията му съчетава действието на екстракта от стволови клетки от растителен произход с това на хиалуроновата киселина, за постигане на кожно реструктуриране отвътре.
В своя публикация PARAISO COSMETICS изясни какво всъщност представляват растителните стволови клетки и защо се използват в съвременната козметика. Нека разберем:

Какво представляват стволовите клетки ?
Стволовите клетки са първичните клетки, от които произхожда животът. Те са недиференцирани клетки, които имат способността да се регенерират и да се възпроизвеждат в идентични на тях клетки.
За разлика от човешкото същество, което има ограничен растеж и с времето броят на тези клетки намалява, зеленчуците са много по-гъвкави и имат способността да отглеждат и регенерират клетките си за дълги периоди от време. Всъщност една клетка може да регенерира цяло растение, защото в основата си има цялата генетична информация, необходима за развитието му.

Защо използваме стволови клетки в козметиката?
Използването на стволови клетки в козметиката е сравнително отскоро. Включването на тези молекули във формулировките се дължи на откриването на техните свойства и по-голямата им ефективност в сравнение с останалите растителни екстракти.
Всъщност фитостволовите клетки не стават част от нашите тъкъни, но действат като активен биостимулатор на човешките клетки. Този ефект е свързан с факта, че притежават свойството да регулират клетъчния растеж и обмяната на веществата. Стимулира се синтеза на колаген и еластин. По този начин козметиката, която съдържа растителни стволови клетки, предпазва кожата от изтъняване, дехидратация и образуване на бръчки. Един от големите плюсове на продуктите с растителни стволови клетки е идеалната им поносимост от всеки тип кожа, както и тяхната хипоалергенност.

Как се извличат стволовите клетки от растенията?
Технологията се основава на изолирането на фрагмент от растителен материал, който се стерилизира и отглежда в затворени епруветки. С развитието на тази технология беше възможно да се докаже, че стволовите клетки са "тотипотентни", тоест всяка от тях запазва своята ДНК в своята цялост.

 

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен магазин

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top