0
Няма продукти в кошницата!
Обнови

[78] Парафин с мента и Monoi de Tahiti

13,00 лв
Продуктът е наличен
Парафин с масло от мента и Monoi de Tahiti за парафинови терапии на ръце и крака.
Споделете в

АКО СТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, МОЛЯ РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ / ВЛЕЗТЕ В ПРОФИЛА СИ, ЗА ДА ВИДИТЕ ЦЕНАТА СИ

Опаковка: 500гр. 

Парафин с богато съдържание на Провитамин А за парафинови терапии на ръце и крака.
Подхранва, овлажнява, регенерира и стимулира кожата,  действайки на най-дълбоките слоеве. Богато съдържание на провитамин А, обезпечава силна защита от свободните радикали.

Monoi de Tahiti възстановява естествения хидролипиден слой на кожата, защитава я и я подхранва. Повишава еластичността на кожата и увеличава способността й да задържа влага. Маслото от мента укрепва кожата, дава й освежаващ ефект с продължително действие.

Парафинът има приятен плодов аромат.

Само за професионална употреба.
Продуктът трябва да се съхранява при температура под 56 0С.  

Съдържание: парафин, масло от кокос, цвят от гардения, токоферол, масло от листа на мента, лимонен, C.I. 61565, C.I. 47000.  

Производител: Depilflax, Испания

Парафинова терапия

Парафиновите терапии са широко разпространени в различните спа центрове и козметични салони и носят много ползи за Вашите ръце и ходила. Парафиновата терапия е един от най-добрите начини да си осигурите мека и красива кожа едновременно на ръцете и на краката.

     · История на термотерапията и парафина

Парафиновата терапия е вид термотерапия и означава приложение на топлината с лечебна и естетична цел. Първите сведения за лечение с топлина датират още от Хипократ, а през 60-те години на 20-ти век серия от научни изследвания доказват, че туморните клетки са по-чувствителни към топлинно въздействие в сравнение с нормалните клетки. За целите на козметиката се използва повърхностно затопляне, което не може да доведе до повишаване на температурата на дълбоките тъкани, в това число и мускулите, тъй като хиподермата е като термоизолатор и пречи на трансфера на топлина.

Парафинът е едно от най-старите и често прилагани средства за термотерапия. Неговите лечебни и възстановяващи качества са известни от векове. Древните римляни използвали горещия парафин непосредствено преди масаж с цел отпускане и омазняване на кожата. Французите пък го ползвали за лекуване на рани. Потребен е бил и в английските лазарети през Първата световна война, когато е лекувал навяхвания и мускулни болки.

  • Какво представлява парафинът и как действа на кожата?

Парафинът се получава при дестилация на земното масло и представлява смес от нискомолекулярни въглеводороди от метановия ред с микрокристален строеж. Той е твърдо, полупрозрачно вещество с млечнобял оттенък, няма вкус и мирис, не съдържа вода, топи се при 52–55 °C, като поема значително количество топлина и увеличава обема си до 15%. Парафинът има голяма топлоемкост и малка топлопроводимост, дълго време съхранява погълнатата топлина и я отдава много бавно. Поради това той може да се прилага върху тялото при температура 50–60 °C, без да причини изгаряне на кожата, тъй като при терапия температурата, намираща се под топлия слой парафин, се повишава с не повече от 1.5–2°. Равномерното й нагряване предизвиква различни взаимосвързани физиологични реакции. Усилват се микроциркулацията и лимфотокът, активира се работата на всички кожни жлези, отварят се порите. В резултат на всичко това кожата под парафиновия слой започва обилно да се поти, а заедно с потта на повърхността й излизат и токсините, циркулиращи в организма с кръвта и лимфата. Парафинът не пропуска влагата и тя отново попива в кожата, докато отделените с нея токсични продукти остават на повърхността заради големия размер на молекулите си. Ето защо парафиновите процедури имат овлажняващо, оздравително и детоксикиращо действие. В процеса на охлаждане парафинът значително намалява своя обем, което създава „компресиращ ефект” и именно това негово свойство помага за изглаждане на бръчките – в края на процедурата слоят парафин плътно обхваща всички близко разположени тъкани, като по този начин кожата се разпъва и бръчките се изглаждат. Парафинът действително не влияе на дълбоките бръчки, но при редовно прилагане на процедурите се справя с почти всички бръчици, като на същия принцип помага и при подпухналост на лицето.

Лечебните свойства на парафина не се ограничават само до лицето, напротив – може да се каже, че той има универсално действие, като особено разпространени са парафиновите терапии за крака и ръце. Парафинът се използва при наличие на артрит, отстранява възпалителните процеси и ненужните соли. Лечебният му ефект се обуславя от неговото топлинно, химическо и механично въздействие. В резултат на топлинното въздействие се усилват обменните процеси, а посредством това – и образуването на биологически активните вещества. Тази процедура стимулира процеса на регенерация и увеличава количеството на функциониращите капиляри. Парафинът помага да се отпуснат мускулите и да се успокои напрежението и болката в ставите. Неслучайно парафиновите терапии се използват включително за лекуване на спортни травми, като в много случаи се съчетават с масаж. Топлата парафинова терапия е много полезна за кожа, която е по-страдала от студа, както и за такава с възрастови изменения. Може да се използва и като овлажняваща процедура при обезводнена кожа. Безспорно предимство е и това, че парафиновите терапии не отнемат много време, а ефектът от тях е видим мигновено. Може да се подложите на тях вкъщи, но е най-добре да се доверите на професионалист в салон за красота. Съставките на парафина включват витамин, колаген и екстракти за избелване на кожата и против бръчки. Преди терапия местата, които ще се третират, биват почистени, ексфолирани, подсушени, по тях не трябва да има никакви бижута или аксесоари. За дълготрайност на резултата най-добре е да се направят няколко последователни терапии през десетина дни. Важно е да се знае, че както повечето топлинни терапии, така и парафиновите не са препоръчителни за хора с високо кръвно налягане и разширени вени.

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен магазин

icon3 Условия на доставка

   icon map pin София, Манастирски ливади-запад, ул. Лъвски рид 14

   icon mobile 0878 436 627 

   icon email spa_trade@abv.bg

   icon map pin Русе, ул. Олимпи Панов 19, ет.2, офис 8

   icon mobile 082 820 078 ; 0878 436 623

   icon email spa_trade@mail.bg

Top