ЗА КОНТАКТ:  Mobile Phone 2 0878 436627, 0878 436623

facebook icon3 instagram icon 1 copy

0
Няма продукти в кошницата!
Обнови

[440] Маска за лице и тяло от Зелена глина 2 kg

Продуктът е наличен
Маска за лице и тяло от Зелена глина 2 kg
Споделете в

АКО СТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, МОЛЯ РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ / ВЛЕЗТЕ В ПРОФИЛА СИ, ЗА ДА ВИДИТЕ ЦЕНАТА СИ

Количество: 2 кг

Глината като естествен козметичен ресурс се използва от древни времена. По-рано тя е била използвана за заздравяване на рани и кожни заболявания, а в Древен Египет зелената глина е била използвана за облекчаване на симптомите на възпалителни заболявания.

Зелената глина, известна като френска зелена глина или монтморилонит, е много богата на минерали като алуминий, натрий и калий и има високо съдържание на железни и магнезиеви оксиди, поради което придобива този зелен оттенък.
Зелената глина е една от най-ценните съставки в света на естествената козметика заради своите антибактериални и пречистващи свойства.
Почиства дълбоко кожата, осигурява еластичност и третира отворените пори.

Абсорбиращите свойства на зелената глина я карат да действа като мощно средство за детоксикация, тонизиране и стягане на кожата, особено на мазна или комбинирана кожа, като регулира излишната мазнина и пречиства кожата от натрупаните на повърхността примеси.

Използва се главно за маски за лице, много подходящи за акне, за почистване на порите, ексфолиране на мъртвата кожа и насърчаване на меката и гладка кожа, намалявайки несъвършенствата.

Основни свойства:

  • Антисептик: пречистващ и антибактериален ефект.
  • Адсорбция: упражнява пречистващо действие на токсините, оксиженира кожата и увеличава регенерацията на клетките.
  • Заздравяване и възстановяване: поради съдържанието на силициев диоксид, алуминий и цинк, глината регенерира тъканите и омекотява белезите. Намалява възпаленията и отоците
  • Абсорбент: детоксикиращ ефект, тонизиращ и стягащ кожата.
  • Ребалансиране / реминерализиране: осигурява достатъчно минерални соли, за да позволи на тялото да възстанови естествените си защитни сили.
  • Себумен регулатор: глината е способна да абсорбира и регулира мазнината от мазна или комбинирана кожа или тези с акне, способства за лечението на отворени пори или премахването на пъпки и черни точки.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ:

Глините се характеризират с придобиване на пластичност при смесване с вода, свойство, което ги прави използвани за формулиране на козметични маски, както за лице, тяло, така и за коса. Като съвет може да се каже, че при смесване на глината с вода, се препоръчва използването на пластмасови или дървени прибори и купи, НЕ метални.

Най-често срещаният начин за нанасяне на зелената глина на Nirvana & Spa е чрез маски, много проста формулировка, която ще ни позволи да се възползваме от всички свойства на тези минерали. Ще ви покажем как да я използвате в три лесни стъпки:

  1. Приготвяне: Смесете глината (необходимо количество) с вода, докато се получи хомогенна паста. Няколко чаени лъжички смляна зелена глина и малко вода се изсипват в дървен или стъклен съд. Смесете, докато получите кремообразно съединение.
  2. Нанасяне: Нанесете равномерно върху участъка, който ще се третира и оставете да действа.
  3. Премахване: Оставете да действа, докато изсъхне и отстранете с влажна кърпа. Препоръчително е да се изплаква с хладка вода. Кожата ще изглежда по-мека, гладка и по-равномерна, тъй като глината премахва повърхностния слой от мъртви кожни клетки и я снабдява с минерални соли и микроелементи.

Зелената глина е естествена съставка, която регулира производството на себум и минимизира появата на черни точки.

Състав: Bentonite.

Произведено от Hitronic S.L., част от Plantapol S.L., Испания.

icon1 Безплатна доставка при поръчка над 200 лв.

icon1 Общи условия за ползване на електронен магазин

icon3 Условия на доставка

 

  icon map pin  : гр.Русе, ул.Алеи Възраждане 38

  phone filled copy copy : 0878 436627

  email 552486 : spa_trade1@abv.bg

Top